Denne hjemmeside bruger cookies. Lær mere om cookies.
OK

Tal rigtigt og få brug din fantastiske stemme effektivt og engagerende

Lær om stemmens indflydelse i din mundlige kommunikation, både anatomisk og din evne til at formidle klart, effektivt og engagernende

OBS:  Grundet stor travlhed med internt bestilte kurser og 1-1 rådgivning og træning,  foråret 2019, er der ikke planlagt nogle åbne kurser  i øjeblikket.

For yderlig information kontakt Vibeke Krogsgaard : v.krogsgaard@voxlab.dk / 21969911.

Det er  ikke let at lytte og fastholde interessen til en stemme, der ikke når ud, mumlende, manglende endelser, ingen pausering, skarp klang, eller det går bare alt for hurtigt … er bare nogle af de “stemme fejl”, som vi møder til diverse møder og præsentationer, og som gør at vores lytte evne daler gevaldig hurtig.

Du bruger din stemme hver dag i mange timer til at udtrykke dig og dine budskaber.Derfor er det vigtigt at du kan bruge stemmen rigtigt så dine lyttere forstår dig og hensigten med budskabet.

De fleste ved ikke hvordan stemmen egentligt fungerer rent fysisk, og viden herom gør netop at du lærer at bruge din stemme rigtigt. Samtidigt er din stemme en eksponent for dit mindset, og du kan med fordel lære at få den ønskede intention og klang ud i dine budskaber.

Hvad får du ud af kurset?

 • Forstå stemmen som det fine og kompliceret apparat den fysisk er
 • Sådan kommer du af med for mumlen, manglende endelser, og hurtig snak
 • Lær at udtrykke dine budskaber tydeligt og med engagement i stemmen
 • Sådan passer du godt på stemmen så den holder hele dagen
 • Sådan udvikler du stemmen så du får mere volume og fylde
 • Brug  prosodi: virkemidler som pausering, betoning og klangfarver til at formidle levende ud
 • Sådan takler du en nervøs eller stresset stemme- forstå hvordan din stemme tager klang af dit mindset
 • Lær hvorfor dialekter og sprog, telefon og tele-og video konferencer ændre stemmen

Reference: Birgitte Rønn Principal Statistician at Novo NordiskJeg har deltaget i Vibekes kursus hos Novo og har været igennem et personligt forløb med stemmetræning. Jeg føler at jeg har fået en helt ny kompetence – og jeg får meget positiv feed back på min nye fremtoning i undervisnings og oplægs situationer.
Jeg kan varmt anbefale Vibeke som underviser ikke mindst pga den konstruktive og meget individuelle feed-back hun giver.

Jesper Christensen Department of Strategic Management and Globalization CBS “Tak for et rigtig godt kursus! Jeg må indrømme, at jeg blev positivt overrasket over, hvor langt det er muligt at nå på fire timer. Jeg havde ikke forventet, at jeg ville være i stand til at rykke mig så meget. Den viden og de redskaber, du præsenterede, er meget tilgængelige og anvendelige, og jeg føler allerede, at det gør en forskel i hverdagssituationer. Det er værd at understrege, at dit kursus adskiller sig væsentligt fra lignende forløb, hvor der udelukkende er fokus på det, der ’foregår inde i hovedet’. Den anatomiske og tekniske indsigt, du tilbyder, betyder i mine øjne, at både kvaliteten og seriøsiteten hæves betydeligt.”    

 Vil du vide mere ?

Stemmen er en vigtig del af vores identitet og vi kommunikerer med stemmen mange timer hver dag, også taget i betragtning at vi i den vestlige verden udtaler ca. 20.000 ord per dag. For at få vores budskaber og kommunikation igennem er det vigtigt at vi hver især oplever at vores stemme er velfungerende, tydelig og dynamisk, har god klang og kan høres nede i den anden ende af lokalet. Samtidigt er det vigtigt at lytterne oplever en stemme som er behagelig at lytte til for at få det optimale ud af budskaberne.

Den måde stemmen bruges individuelt har indflydelse på

 • arbejds performance og – status
 • kommunikationen i alle aspekter
 • selvtillid
 • er afgørende for hvordan andre tager stilling til budskabet og om de lytter eller ej

Hvorfor reagerer stemmen som den gør?

Stemmen er et fint og kompliceret apparat, der er afhængig af mange fysiske faktorer for at udfolde sig optimalt.Den agerer teknisk og udtryksmæssigt forskelligt i forhold til situationen og reagerer ikke altid som ønsket, og ved forkert brug kan den lyde og føles træt og hæs, og kan i værste fald tage rigtig skade.

På workshoppen afsløres hvordan stemmen teknisk virker, hvorfor den kan ”svigte” os, og hvordan den udvikles og plejes. Her er muligheden for at komme af med blandt andet mumlen, manglende endelser, og hurtig snak. Til gengæld vil der være fokus på at udvikle og styrke stemmen og hvordan respiration er hele hemmeligheden bag.

Hvad skal vi lave Kurset er en vekselvirkning mellem foredrag og høj aktiv deltagelse. Efter et indledende foredrag om hvordan stemmen fungerer fysisk og hvordan den reagere efter vores mindset, sættes øvelser i gang der styrker og udvikler stemmen og sættes over på praktisk tale i den daglige kommunikation og præsentation

 Du og din virksomheden får

 • en kollega med en sund og gennemslagskraftig stemme der kan artikulere, sælge jeres budskaber og lettere forstås
 • en kommunikator med troværdighed og engagement når stemmen brænder igennem
 • at det er lettere at forstå hinanden ved tele-video konferencer også på tværs af sprog og kultur
 • en større gennemslagskraft generelt- dermed personlig trivsel der smitter af

OBS. Oplever du et eller flere af disse punkter

 • at det kræver styrke at tale
 • stemmen får det dårligt i løbet af dagen
 • ubehagelig eller øm følelse i halsen, trang til at rømme dig
 • det føles af åndenød når du taler
 • generel mumlen, hvisken eller lille stemme
 • et generelt ønske fra lytterne om at du taler højere

Så anbefales det stærkt at tage stemmetræning. Husk, hvis vi ikke passer på stemmen vil den komme til at lyde gammel og knirkende- som tiden går!

Kursusleder Operasanger og performancecoach Vibeke Krogsgaard

Bent Andre´Kofod Programme Director and International Academic Counsellor at Copenhagen Business AcademyCopenhagen. Business Academy har i august 2015, benyttet Vibeke Krogsgaard / Voxlab som stemmecoach for vores 40 undervisere på Campus City i København.
Vibeke tryllebandt os alle, i de 2 timer hun delte ud af sin professionelle kunnen og viden, om stemmens opbygning og kraft. Vores undervisere fik præsenteret relevante øvelser, til opvarmning og afslapning af krop og stemmeorganer, til brug ved det kommende semester på akademiet. Det var sjovt, det var oplysende og det var udøvende.
At Vibeke samtidig selv besidder en stor personlighed og en fantastisk stemme, gjorde oplevelsen fuldendt. 

 

 

Download her: Åbent kursus – Stemmens kraft