Denne hjemmeside bruger cookies. Lær mere om cookies.
OK

Kom i gang med sang på arbejdspladsen

 

Kom i gang med sang på arbejdspladsen          

Hvorfor: At synge sammen vinder ind på flere og flere arbejdspladser, og det er med god grund.

Både samhørigheden i fællesskabet, de samarbejds- og kommunikations værktøjer sangen giver, og at det at synge er sundt, energi-givende og af stressende, er vægtige parametre for at byde sangen velkommen indenfor i virksomheden. At synge er noget der er ret ligetil at starte op, det kræver bare en sang og så mødes og synge, måske hver morgen, en gang om ugen, eller hver 14. dag.

Alligevel giver det god mening, at komme rigtigt og dermed godt i gang med sang, med kyndig introduktion og brugbare værktøjer fra en professionel sanger og korleder.

Hermed kommer alle godt fra start, med sang- stemme instruktion, sangstile- arter, andre nyttige værktøjer, der giver jer inspiration og redskaber til hvordan I vil forme indholdet i jeres fællessang-skab. Uanset om I ønsker at bruge denne dag til en særlig teamdag eller for at komme i gang med at synge sammen på sigt er her masser af konstruktiv viden lige fra hvad det vil sige at synge – til de relationelle og arbejdsmæssige fordele der er at hente herved.

Alle kan deltage der kræves ingen musikalske forkundskaber, og det er sikkert at synge, ingen kan komme til skade. Alle har en sang-stemme, det handler om at finde ud af hvordan man bruger den rigtigt.

At synge sammen

  • samler gruppen og styrker relationer og fælleskab på tværs af arbejdspladsen
  • kræver et konstruktivt samarbejde for at få sangen (projektet) helt i mål
  • tænder og udfordre fokus, lytte-evne, timing og eftertænksomhed
  • styrker talestemmen og evnen til at udtrykke sig mundtligt
  • sætter gang i kreativitet, mod og følelsesmæssig IQ,
  • går på tværs af kultur og sprog
  • træner evnen til at være ”På” og performe med gennemslagskraft

Mere om effekterne ved at synge

De fleste kan sikkert tilslutte sig, at det at synge eller lytte til musik gør noget ved os, sætter os i en stemning. At synge sætter energi og udfordring til hjerne og fysik. Og det er en stor oplevelse menneskeligt og kulturelt, at stå i samlet lyd og forme musikken helt i mål. Sang giver tillid til egne- og fælles evner og at det er ok at kaste sig ud i noget nyt.

Hvad siger forskerne?

Undersøgelser fra Gøteborg Universitet viser at når vi synger sammen, får vi samme hjerterytme. Samtidigt udskilles fælleskabshormonet Oxytocin, samt de afstressende og energigivende hormoner, dopamin, serontonin og endorfiner, samt at immunoglobin A stiger i blodet

Undersøgelser fra Oxford Universitet viser at synge sammen er den aktivitet der hurtigst etablerer kontakt mellem deltagerne på tværs af kultur og geografi, både grundet at det kræver synkront samarbejde og fordi den fysiske og mentale aktivitet gør os gladere.

At synge er også motion

Når vi synger er det også en form for motion, da det udfordre muskler og vejrtrækning og  hjertet kan også komme op i gear. Vi forbrænder ca. 150 kalorier ved at synge stående i en time. Undersøgelser viser at sangere generelt har et godt kondital, stærk bryst /mave muskulatur, god lungekapacitet og et hjerte med en god pumpe.

 Hvordan kommer vi i gang?

Vi kommer ud til jer, og indleder med et oplæg om hvorfor og hvordan I skal komme i gang med at synge.

I får et indblik i hvad stemmen er for et fantastisk instrument I bruger hver dag til at tale med, anatomisk, og I får opvarmet stemmerne inden vi går i gang med at undersøge hvordan sange og sanges indhold har en ganske særlig værdi i forhold til jeres fælleskab, kommunikation og kultur og samarbejde.

I får indsigt i, hvad musisk samarbejde er,og I får redskaber til hvordan I fremadrettet kan bruge disse værktøjer.

Eksempelvis er det en interessant øvelse, at lade  3 grupper indøve hver sin stemme til en 3-stemmig sang, når de mødes for at sætte stemmerne sammen til en enhed viser der sig straks vigtigheden af at alle både har styr på hvad de skal synge og hvordan, og samtidigt samarbejdet med at lytte og fokusere på  hele gruppens  sammenfletning af stemmerne for at projektet-sangen får helhed og giver et helstøbt resultat

 

Tidsmæssigt fra 3 timer til 1 dag+

Priser er afhængige af tid og lokationer

For dialog og information komtakt Vibeke Krogsgaard E: v.krogsgaard@voxlab.dk M. 219 69 911

 

Om Voxlab, voxlab blev etableret i år 2000 af Operasanger med diplom i musikerperformance, Vibeke Krogsgaard. Vox kommer af det latinske ord for stemme- altså Voxlab = stemmelaboratoriet. Person har også en interessant tolkning : per = igennem og sona = lyd. I voxlab arbejder vi med at styrke mennesker og virksomheders personlige og fælles gennemslagskraft, trivsel og motivation. Vi bruger vores viden og værktøjer fra vores professionelle baggrunde som sangere, dirigenter og musikere.  Blandt vores trofaste kunder er blandt andet Rigsrevisionen, Banedk, Danfoss og Dansk Magister Forening